Beat it is in 2008 opgericht door René van Lokven als Beat it Slagwerkopleidingen. Toen voornamelijk actief als slagwerkopleiding in de hafa en de instructie en dirigentschap aan de bijbehorende slagwerkgroepen. Daarnaast wegens de onderwijsachtergrond van René was Beat it veel te vinden met slagwerkworkshops in het basisonderwijs.

In 2011 maakte Beat it een nieuwe ontwikkeling door en startte een eigen drumschool op locatie Veghel. Vanaf dat moment kon iedereen voor alle vormen van slagwerklessen terecht in een frisse, moderne en hagelnieuwe compleet ingerichte slagwerkschool aan de haven van Veghel.

In 2013 nam Beat it drumschool Schepers over en werd eigenaar Paul Schepers mede eigenaar van Beat it. In 2014 ontwikkelde Beat it een breder aanbod voor de scholen. Naast slagwerk maakten we gebruik van muziekdocenten die zang, gitaren, keyboard, klokkenspellen, blaasinstrumenten etc. mee de klas in namen. De onderwijsafdeling van Beat it was geboren! Gedurende de jaren daarna groeide deze afdeling flink door en kregen we een projectenteam op kantoor voor de aansturing en planning van het onderwijs(team).

Op onze eigen locatie zijn in 2017 de lessen slagwerk uitgebreid met lesmogelijkheden in zang, (bas)gitaar, toetsen en elektronische muziekproductie. De naam Beat it Slagwerkopleidingen dekte niet meer al onze bezigheden en daarom lanceerden we toen onze nieuwe naam: Beat it Muziekeducatie.

In 2020 heeft René besloten om een andere weg in te slaan met betrekking tot zijn carrière, René heeft toen afscheid genomen van Beat it. Paul Schepers zet vanaf 2021 Beat it Muziekeducatie zelfstandig voort.

Beat it Muziekeducatie is klaar voor de toekomst en blijft zich ontwikkelen.

Kunnen wij ook iets voor u betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via info@beatitmuziekeducatie.nl.